Marthe tipser – Morgendagens middag?

Hei og god søndag dere! Puh, for en hektisk uke det har vært. Dagene har gått i ett, med litt for lite både mat og søvn. Nå skal det bli godt med en ny, litt roligere uke. *Pff!* Hva er det jeg innbiller meg? Rolige uker kan jeg se lenge etter. I går gikk jeg rett fra jobb til bursdag, og så til sleepover hos Cathrine. En kjempehyggelig kveld med verdens beste jenter.

Nå skal jeg videre til ukens tredje bursdagsfeiring, men først har jeg lyst til å komme med et tips til morgendagens middag! Noen av dere er kanskje tomme for idèer til hva dere kan lage til middag? I dag har jeg et kjempeenkelt og godt tips på lur. Jeg har laget blomkålpurè for første gang i mitt liv, og den ble så saftig og smakfull at Jonas og jeg satt og spiste av den lenge etter at vi var mette. Her kommer oppskrift med steg for steg bilder! Dette er så enkelt at alle og enhver får det til.

 
 

Du trenger- Blomkålpurè:
1 potet
1 blomkål
2 ss smør
Salt/pepper
1-2 ss matfløte

Slik gjør du:
1. Kok 1 potet og et blomkålhode i litt vann til alt er så gjennomkokt at det lett kan moses.
2. Sil ut det gjenstående vannet hvis det er noe igjen, og mos alt sammen.
3. Tilsett 1-2 ss smør og en liten skvett matfløte.
4. Krydre med masse god salt og pepper. Smak purèen til!

Du trenger – Most avokado og ytrefilet-spyd:
1 ytrefilet
1 avokado
En halv sitron
Salt/pepper

 
 

Slik gjør du:
1.
Kutt ytrefileten i terninger. Lag dem litt store om du vil ha kjøttet veldig mørt.
2. Stek terningene i en stekepanne i noen minutter. Vend på kjøttet hele tiden og slå av varmen med en gang du ser at terningene har fått en gyllen farge over alt. Kjøttet vårt fikk toppen 4 minutt i stekepannen og ble akkurat nok stekt til å bli supermørt.
3. Skjær en avokado i to, ta ut steinen og skjær ut alt “kjøttet”. Alt dette moser du til en avokadomos.
4. Tilsett litt sitronsaft og krydre med salt og pepper. Smak også denne til!

Både kjøtt, blomkålpurèen og avokadomiksen var så saftig at saus ikke var nødvendig!

16 kommentarer

Siste innlegg