Hei og god søndag dere! Puh, for en hektisk uke det har vært. Dagene har gått i ett, med litt for lite både mat og søvn. Nå skal det bli godt med en ny, litt roligere uke. *Pff!* Hva er det jeg innbiller meg? Rolige uker kan jeg se lenge etter. I går gikk jeg rett fra jobb til bursdag, og så til sleepover hos Cathrine. En kjempehyggelig kveld med verdens beste jenter.
Nå skal jeg videre til ukens tredje bursdagsfeiring, men først har jeg lyst til å komme med et tips til morgendagens middag! Noen av dere er kanskje tomme for idèer til hva dere kan lage til middag? I dag har jeg et kjempeenkelt og godt tips på lur. Jeg har laget blomkålpurè for første gang i mitt liv, og den ble så saftig og smakfull at Jonas og jeg satt og spiste av den lenge etter at vi var mette. Her kommer oppskrift med steg for steg bilder! Dette er så enkelt at alle og enhver får det til.
Du trenger- Blomkålpurè:
1 potet
1 blomkål
2 ss smør
Salt/pepper
1-2 ss matfløte
Slik gjør du:
1. Kok 1 potet og et blomkålhode i litt vann til alt er så gjennomkokt at det lett kan moses.
2. Sil ut det gjenstående vannet hvis det er noe igjen, og mos alt sammen.
3. Tilsett 1-2 ss smør og en liten skvett matfløte.
4. Krydre med masse god salt og pepper. Smak purèen til!
Du trenger – Most avokado og ytrefilet-spyd:
1 ytrefilet
1 avokado
En halv sitron
Salt/pepper
Slik gjør du:
1. Kutt ytrefileten i terninger. Lag dem litt store om du vil ha kjøttet veldig mørt.
2. Stek terningene i en stekepanne i noen minutter. Vend på kjøttet hele tiden og slå av varmen med en gang du ser at terningene har fått en gyllen farge over alt. Kjøttet vårt fikk toppen 4 minutt i stekepannen og ble akkurat nok stekt til å bli supermørt.
3. Skjær en avokado i to, ta ut steinen og skjær ut alt “kjøttet”. Alt dette moser du til en avokadomos.
4. Tilsett litt sitronsaft og krydre med salt og pepper. Smak også denne til!
Både kjøtt, blomkålpurèen og avokadomiksen var så saftig at saus ikke var nødvendig!
Nammm, ser kjempe godt ut. Du kan jo bli kok.
NAM
Så herlig ut! Nam 🙂 Ha en super søndag.
Det så godt ut! 🙂
Dette ser kjempe godt ut! 🙂
nam, det så helt herlig ut. Kanskje jeg må teste det ut en dag! 🙂
Herrefred, det ser helt fantastisk ut!!
det så godt ut !
Det så utrolig godt ut! Noe å tenke på å lage neste gang 😀
Heisann Marthe 🙂 fikk ikke svar på sist kommentar så jeg prøver igjen, har du noen tips til hvor mye og hva jeg kan pakke med til syden? Viss jeg ikke husker helt feil hadde du vell et innlegg med hva som er godt å ha med seg, men jeg finner det ikke, så viss jeg bare kunne fått linken evt. hadde jeg vært strålende fornøyd! 😀
så vill jeg også bare si at du har en utrolig fin blogg og stil og er et stort forbilde for meg! 😀 ha en super dag videre!
nam! dette skal jeg ha til uken! uten tvil! men jeg lurer bare på en ting: hva moste du potetene og blomkålen med? tror du at det går fint om jeg bare bruker skje eller no? eller bør jeg kjøpe en kjøkkenmaskin eller moser eller no? hehe dumt spørsmål i grunn men håper du svarer, for dette vil jeg ha til uken 🙂
det så utrolig godt ut! 🙂
nam, det der så bare helt nydelig ut. du er virkelig god på kjøkkenet du 🙂 blir alltid så inspirert av deg når du legger ut sånn og går rett ut til mamma. er ofte hun lager det også, også prøver jeg å hjelpe til 🙂
Det så veldig godt ut! 🙂
Åh, det så utrolig godt ut! 🙂
Den er testet og funnet meget godt i orden! Det blir ikke siste gang jeg prøver denne retten nei!