Pizzaoppskrift

Du trenger:
2 dl vann
1 pakke tørrgjær
6 dl hvetemel
2 ss olje
1/2 ts salt


1. Mål opp og bland sammen det tørre før du tilsetter oljen og lunket vann.


2. Tilsett mer mel om deigen blir for løs, men heller litt for lite enn litt for mye for å unngå tørr bunn.


3. La deigen heve til dobbel størrelse.


4. Stek så kjøttdeigen. Vi bruker av og til kjøttdeig og av og til kylling. Like godt begge deler!



5.
Når deigen er ferdig hevet, kjevles den ut. Før du legger den flate bunnen på stekebrettet, smører du bakepapiret med et tynt lag olje. Dette gjør at både bunn og skorper blir gode og sprø. Vi manglet kjevle da vi lagde pizza sist, og måtte ty til andre metoder.


6. Dekk pizzabunnen med et lag barbeque saus fra Heinz.


7. Og legg på det du ønsker. Vi bruker som regel bare kjøtt, mais og litt ost da vi er litt småkresne. 


8. Sett midt i ovnen på 225 grader i 20-25 minutt.

FERDIG! Smaker nydelig, men utseende kan vel jobbes med..

23 kommentarer

Siste innlegg