Pizza med bearnè!

Da jeg var i Tromsø med Andrea for 150 år siden, spiste vi på Tromsøs beste pizzaresturant. Dere fra nord vet kanskje hvilken jeg snakker om? Resturanten tror jeg er lagt ned nå, men den var ihvertfall legendarisk! Her smakte jeg for første gang pizza med bearnèsaus. Jeg har aldri smakt det siden, men i dag fant jeg ut at jeg ville lage dette selv. Pizzaen ble veldig veldig god, og derfor sender jeg oppskriften videre til dere 8000 andre!

Til pizzabunnen:
9 dl hvetemel
Litt salt
1 pakke fersk gjær
5-6 ss soyaolje
3-4dl vann

Fremgangsmåte:
Vann og soyaolje varmes til 37,5 grader. Gjæren bløtes i og deretter skal melet og saltet i blandingen. La deigen heve til dobbel størrelse, kjevle deretter deigen ut og gjør den klar for fyllet!


Det første jeg gjør når bunnen er klar, er å smøre den med olje under og rundt kantene. Dette gjør pizzaen sprø og god!


Deretter steker jeg biffstrimlene som skal på.


Og lager bearnèsausen. Her har jeg brukt posebearnè, men bruk litt mindre væske enn det som står på pakken.


Smør utover.


Legg så på biffstrimlene, mais og salat.


OG ost!


Sett i ovnen på 220 grader i 20 minutt.

Smakte betydelig mye bedre enn det så ut! Haha.

– Marthe <3

48 kommentarer

Siste innlegg