Oppskrifter!

23.05.2011 - 15:07 50 kommentarer

Ah, endelig er èn eksamen over! Bare tre igjen nå.. Oppgavene var overraskende enkle! Ble utrolig lettet da jeg leste gjennom dem. Men noe toppkarakter tviler jeg likevel på. Siden oppkjøringssensoren min var grei, kan umulig denne sensoren være det samme.

Siden det var så mange som ba på sine knær om å få oppskriften på Jonas sin misslykka sjokoladekake, kommer den nå.. I dagens første innlegg. Mamma lagde forresten også noe som heter Panna Cotta til dessert i går, så dere som er interresert i å prøve dere på det får oppskriften til dette i samme slengen.

Ingrediensene til misslykket sjokoladekake:
1.
4 egg
2.
2 dl sukker
3.
2 plater lys sjokolade
4.
200 gram smør
5.
2,5 dl hvetemel
6. 1 ts bakepulver

Fremgangsmåte:
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Pisk de fire eggene med sukkeret til det blir eggedosis.
3. Smelt sjokoladen og smøret.
4. Bland dette sammen med hvetemelet og bakepulveret.
5. Der har du deigen! Hell den i en form, sett den midt i ovnen og la stå i 10-14 minutt.








Den skal være bløt inni, så ikke la den stå for lenge.. Mye bløtere enn brownies!



Ingrediensene til Panna Cotta:
1. 3 gelantinplater
2. 1 1/3 vaniljestang
3. 5 dl kremfløte
4. 1,67 dl sukker

Ingrediensene til bringebærsausen:
1. 225gram frosne bringebær
2. 66,67 gram melis
3. 1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte:
1. Legg gelantinplatene i vann i 5 minutter. Skyll dem godt og klem ut vannet.
2. Snitt vaniljestangen på midten og skrap ut frøene.
3. Kok forsiktig opp fløte, sukker vaniljestangen og innholdet i den.
4. Ta det av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelantinen. Hell blandingen i skåler og avkjøl minst 3 timer før servering
5. Ha tinte ringebær, melis og sitronsaft i en "mixer" og kjør til det er glatt.


Slik skal den se ut uten saus.


Med bringebærsausen.

Det var dagens baketips!
Noe du kommer til å prøve deg på i fremtiden?


- Marthe <3

50 kommentarer

Henriette

23.05.2011 kl.15:11

Begge deler så helt nydelig ut! Kommer definitivt til å prøve meg på den mislykkede sjokoladekaken. Elsker sjokolade, så den der ser midt i blinken ut for meg :-) Kjempe bra at du legger ut noen oppskrifter på litt nye ting som ikke alle lager! :-D

Marte

23.05.2011 kl.15:28

Å, nam! Perfekt! Er en skikkelig søtmums som elsker desserter! Skal prøves ut! Må jo være lov å unne seg noe godt i eksamensperioden? ;) hehe

23.05.2011 kl.15:29

Jeg synes du burde ha en sånn greie minst en gang i uken der du snakker om oppskrift på smoothie eller ett eller annet som har med mat eller noe og gjøre.. :-)

Marthe Borge

23.05.2011 kl.15:44

Anonym: Det skal jeg absolutt få til! :-)

Lena Linnea

23.05.2011 kl.15:47

Herlig blogg du har! Takk for oppskriftene! Så godt ut da:)

vshnc

23.05.2011 kl.15:50

nå blir det kake å få her! ;D

June & Aurela

23.05.2011 kl.15:56

åh , så godt ut !

Emma

23.05.2011 kl.15:56

Hvor mye er "to plater" med lys sjokolade?

23.05.2011 kl.16:06

lol, 1.67 dl..................jaheheheheh

Andrine (:

23.05.2011 kl.16:08

Har kjempelyst å prøve ut den sjokoladekaka :D

>> VAAALI

23.05.2011 kl.16:11

Så dritgodt ut, begge deler! Naaaaam:-D Enig med Anonym over her, start med noen oppskrifter litt oftere :-D

<3 vaaali

Ingrid

23.05.2011 kl.16:19

Gratulerer med en gjennomført eksamen Marthe! kjempe kjekt at du deler oppskrifter :-D

Marthe Borge

23.05.2011 kl.16:19

Emma: to hele kokesjokolader. Gjerne en lys og en mørk :-)
Så så sykt godt ut :)

Marie

23.05.2011 kl.16:20

mener du to 200 grams sjokoladeplater, eller? :)

Marthe Borge

23.05.2011 kl.16:23

Marie: Ja ikke de gigantiske melkesjokoladene men slike små kokesjokolader :-)

eline velken

23.05.2011 kl.16:50

tusentakk for oppskriftene, ser dødsgodt ut så dette skal jeg prøve! :-D

Rakel

23.05.2011 kl.16:52

ÅÅh, namm! Den skal absolutt testes ut! MInner om sjokolade fondant..:P

Og jeg som hadde tenkt til å bake...passet jo perfekt ;)

Eli

23.05.2011 kl.20:36

Takk for oppskriftene, ser godt ut<333

kine

23.05.2011 kl.20:58

hei, panacota er drit godt! Men noe du virkelig burde prøve med den er pasjonsfrukt, det er himmelsk, eller hvis du tar hjemmelaget blåbærsobet! Anbefales på det sterkeste!

:)

23.05.2011 kl.21:18

prøv med litt kokos oppi samme panna cotta oppskrift! fantastisk godt! også et tips til bringebærsausen: sil den! få vekk kornene, så er den myyye bedre :D

Liker bloggen din, du er flink til å oppdatere og virker som en bra jente :)

Angelica

23.05.2011 kl.23:04

Nam nam nam! Ser sykt godt ut:-) Elsker panna cotta! Skal absolutt prøve den sjokoladekaken til helgen. Men er det mulig å bruke melkesjokoladeplate istedenfor kokesjokolade? Liker i grunn ikke kokesjokolade...

Sunniva B. Kaalaas

23.05.2011 kl.23:56

Dette er garantert noe jeg skal prøve meg på! :D Elsker oppskrift og mat-tips innleggene dine, Marthe! Har veldig mange av dem som favoritt i Firefox, slik at jeg kan finne de fort når jeg får lyst på noe digg! :-D
åhja! den ser så utrolig godt ut :-D

kristin

17.06.2011 kl.10:47

kordan type kokesjokolade bruke du ?

Marthe Borge

17.06.2011 kl.13:32

kristin: Jeg har begynt å bruke melkesjokolade i stede. En av vanlig melkesjokolade og en lys kokesjokolade:)

kaka

17.08.2011 kl.04:13

hvor mange grader skal det være i ovnen? :)

Marthe Borge

17.08.2011 kl.10:13

kaka: 200 grader :-)

Karoline

02.10.2011 kl.23:07

jeg skal ha besøk av ei veninne i morra (vi skal øve på noen sanger)

Da skal jeg lage misslykka :-)

Synne

12.10.2011 kl.20:16

kaka står i ovnen nå. Gleder meg til å smake!

martine

13.10.2011 kl.20:54

fy søren så utrolig digg, denne skal jeg prøve ut!!

hvordan sjokolade bruker du og hvor store? 100g eller 200g plater?

Marthe Borge

13.10.2011 kl.23:10

martine: Ja det er farlig godt :D Jeg troor det er 100g. de er ihvertfall ikke såå store de sjokoladene vi bruker :)

Sonja

15.10.2011 kl.21:41

lagde kaka, smakte dritttt godt!!!! takk for tipset :)

Fardowsa

22.02.2012 kl.17:27

Går det ann og lage kaken med kakao istedenfor sjokolade plater? :)

Marthe Borge

22.02.2012 kl.17:36

Fardowsa: Jeg tror ikke det vil bli like godt, men du kan jo alltids prøve :)

Fardowsa

23.02.2012 kl.18:28

Hehe nei ikke jeg heller bare lurte,skal faktisk lage kaken nå med sjokolade plater :)

Marthe Borge

23.02.2012 kl.18:28

Fardowsa: Ah, du kommer til å elske den :D

Marthe Borge

23.02.2012 kl.18:29

Fardowsa: Men du må ha is til! Viktig viktig :)

Fardowsa

23.02.2012 kl.19:57

Har smakten den kaken i bursdag før, kjempegod! spiste med is til, den var helt nydelig!!

fardowsaa

29.02.2012 kl.15:07

Hvordan smelter man opp sjokoladen? (a)

kristin

03.03.2012 kl.11:48

hvoordan varmer du opp kaken igjen? om du har mer igjen liksom ?:)))

10.03.2012 kl.21:07

du sier at du bruker melkesjokolade og lys kokesjokolade? hvor mange gram blir det til sammen da? og hvor mange skal det egentlig være? :)

Marthe Borge

10.03.2012 kl.21:20

Anonym: Jeg bruker 200gram til sammen. 100 av hver :-)

10.03.2012 kl.21:57

okei, tusen takk for svar! :D

mange bloggere som ikke tar seg tid til å svare...

kjempe fin blogg, forresten :)

Guro

18.08.2012 kl.22:15

Hei! Er du sikker på at steketiden er rett? Har laget denne kaken to ganger nå, og begge gangene har jeg stekt den i ca 10 min, men da har den blitt til vanlig kake (ikke flytende inni)...

Marthe Borge

19.08.2012 kl.10:18

Guro: Nei? Så rart! Egentlig skal man kunne steke den i 15 min - 20 minutt og fremdeles få den bløt inni. Jeg har "glemt" kaken flere ganger og trodd at den ble ødelagt men fremdeles fått den flytende. Er du sikker på at du har ovnen på det riktige eller har målt riktige ingredienser?

Rebekka

04.02.2013 kl.16:22

Den sjokoladekaka har jeg lagd nå 6 ganger de siste 2 ukene, og den er alltid liiiiike god!! Den siste biten blir alltid skrapet ut :D

Thea

12.07.2013 kl.10:09

å det skal jeg bake i dag! Her vi bor kaller vi det "himla mislykka".Å det er så godt!

Nora

30.11.2014 kl.21:44

Har laget denne sjokoladekaken flere ganger - og den er supergod!

Hockeypulver

23.03.2015 kl.19:41

Har lagd denne kaken mange ganger, og jeg har bruke to store melkesjokoladeplater fra freia, og det er dødsdigg. Tusen takk for oppskriften <3

Skriv en ny kommentar

hits